OSLO PILOT samarbeider med PRAKSIS

PRAKSIS og OSLO PILOT inviterer Seamus Harahan, vinner av Jarman-prisen i 2015, til å lede et artist-in-residence opphold i Oslo fra 20 mai til 21 juni 2016.

OM MUCKER MATE

Harahan har valgt temaet «mucker mate» for artist-in-residence oppholdet og programmet han skal lede. PRAKSIS inviterer nå potensielle lokale, nasjonale og internasjonale deltakere til å søke. Dette er et tverrfaglig artist-in-residence opphold og kunstnere, musikere, antropologer, kuratorer, skribenter og andre med relevant erfaring og interesser er velkomne til å søke.

Søknadsfristen er 25 mars 2016. Se mer informasjon om søknaden på: www.praksisoslo.org/apply-2

«Mucker» og «mate» er to slangbegreper som er vanlig i Belfast hvor Harahan bor og arbeider. De signaliserer varme og samhold, men kan også romme en falsk intimitet. Opplegget Harahan har utviklet for Oslo handler om nye møter og forbindelser, og om å forstå og misforstå folk, steder og kulturer. Det innebærer å kople ulike miljøer, sette dem i kontakt med hverandre og se hva som skjer, om det nå er antropologiske orienterte debatter eller kollektiv musikkskaping.

Seamus Harahan vil oppdage og utforske Oslo og følge sine personlige interesser for lyd og musikk: folkemusikk, elektronika, støy, eksperimentell musikk og «found». Kanskje lager han en film, kanskje tegner han eller kanskje han blir trukket mot noen av sine andre interesser. Dette artist-in-residence oppholdet tilbyr atelier-/studiofasiliteter, men deltakerne vil sannsynligvis også møtes i parker, på cafeer, ved fjorden; for slik å gjøre mest mulig ut av Oslo-oppholdet.

OM PRAKSIS

Praksis samarbeider med etablerte kunstnere og organisasjoner i Oslo og utvikler temaer og prosjekter som bringer sammen kunstnere og andre fagmiljøer og gjør mulig for dem å utveksle ideer og kreative praksiser.

For mer informasjon om Praksis, se http://www.praksisoslo.org/

 

OSLO PILOT er et toårig prosjekt som utforsker kunstens rolle i og for offentlige rom for å legge grunnlaget for en fremtidig kunstbiennale. Prosjektet er kuratert av Eva González-Sancho og Per Gunnar Eeg-Tverbakk. OSLO PILOT er initiert og finansiert av Kulturetaten, Oslo.