Tom McCarthy, Ingo Niermann og Emily Segal skriver en fortelling med inspirasjon fra Oslo

Oslo Pilot har gleden av å kunngjøre enda en utgivelse innenfor sitt program: et nytt tekstverk skrevet av Tom McCarthy, Ingo Niermann og Emily Segal.

De tre forfatterne er invitert til å skrive en tekst som del av Oslo Pilots pågående undersøkende prosjekt. Dette er bygget opp rundt fire innbyrdes relaterte temaer, alle knyttet til refleksjoner over tid og kunstpraksis i det offentlige rom: reaktivering, periodisitet, forsvinning og offentlig.

Dette er første gang McCarthy, Niermann og Segal har samarbeidet. I den forbindelse har de tilbrakt tid sammen i Oslo, en ekspanderende by i stadig endring. Oslo spiller en nøkkelrolle som bakteppe og kildemateriale for skrivingen deres. Dette første møte med og utforskingen av den norske hovedstaden inneholdt et omfattende program med møter der ulike – ofte uforenelige – interesser og perspektiver ble gjenspeilt. Disse vil kunne danne rammen rundt den kommende fortellingen.

Om forfatterne

Tom McCarthy er en engelsk forfatter og kunstner bosatt i London. Hans siste roman, Satin Island, ble innstilt til Man Booker-prisen for 2015. McCarthys første bok, Remainder (2008), er av Zadie Smith omtalt som ”en av de største engelske romanene det siste tiåret”. Kunstneren Omer Fasts filmadaptasjon av romanen lanseres i 2016.

Ingo Niermann er en tysk forfatter, skribent og kunstner bosatt i Basel. Hans siste roman er Solution 257: Complete Love. Niermanns siste utgivelser inkluderer Drill Nation (2015), The Future of Art: A Manual (med E. Niedling, 2011), Deutscher Sohn (med A. Wallasch, 2010) og Solution 186–195: Dubai Democracy (2010). Niermann er redaktør for bokserien Solution, utgitt av Sternberg Press.

Emily Segal er en amerikansk kunstner, skribent og merkevarekonsulent bosatt i New York. Hun er en av grunnleggerne av trendprognose-kunstkollektivet K-HOLE og bidragsyter til Flash Art. For tiden arbeider Emily på sin debutroman, som delvis lanseres i galleriene Witte de With i Rotterdam og Project Native Informant i London.

 

OSLO PILOT er et toårig prosjekt som utforsker kunstens rolle i og for offentlige rom for å legge grunnlaget for en fremtidig kunstbiennale. Prosjektet er kuratert av Eva González-Sancho og Per Gunnar Eeg-Tverbakk. OSLO PILOT er initiert og finansiert av Kulturetaten, Oslo.